Skip to main content

Drugi sajam mentalnog zdravlja

Fakultet za psihologiju i Psihološko savjetovalište za mlade Univerziteta "Bijeljina" u saradnji sa Odjeljenjem za društvene djelatnosti gradske uprave Bijeljina, organizovali su drugi po redu Sajam mentalnog zdravlja, pod nazivom" U zdravom duhu, zdravo tijelo".

Sajam je održan u petak, 27.02.2015. godine, sa početkom u 12 časova, na Univerzitetu "Bijeljina", Pavlovića put bb.

Ovom prilikom oko 25 izlagača i preko 100 učesnika kako iz Republike Srpske, tako i iz inostranstva, se potrudilo da, kroz prikaz svojih aktivnosti koje na različite načine doprinose zaštiti i unapređenju mentalnog zdravlja (nauka, obrazovanje, zdravstvo, kultura, umjetnost, stvaralaštvo, sport...) ispuni cilj Sajma i ukaže na različite aspekte mentalnog zdravlja, ali i da promoviše zdrave modele života.

Preko 400 posjetilaca Sajma je imalo je priliku da vidi Aikido self defense, Udruženje Inovatora regije Bijeljina, Taekwondo klub "Sokol", Dnevni centar – Otaharin, Omladinski savjet Bijeljina, Udruženje likovnih umjetnika „Sveti Luka“, Cerovac d.o.o. Agenciju za učenje stranih jezika, PJ Bijeljina, Slobomir P Univerzitet, Kik boks klub „Intergaj-Radnik“, Dejana Ćosića, Yoga i Reiki instruktora, Fitness centar „Sokol“, Milenka Spasojevića (grafičara), Psihološko savjetovalište za mlade Univerziteta „Bijeljina“, Telefon za psihološko savjetovanje (DPRS) Banja Luka, NVO Omladinski centar „Vermont“ Brčko, Psihološko savetovalište za studente pri Studentskom kulturnom centru Niš, „Psihosfera“ iz Niša, ali i mnoge druge.

Novina ovogodišnjeg sajma su izlagači iz srednje škole sa svojim sekcijama, a veliko interesovanje su pokazali i učenici osnovnih škola, koji su posjetili sajam.

Iako su učenici imali vremenski ograničenu posjetu sajmu, bilo je sasvim dovoljno vremena da obiđu sve štandove i pronađu nešto što bi pobudilo njihovu pažnju i interesovanja.

Nakon sajma, uz druženje, mini koktel i tortu povodom obilježavanja godišnjice postojanja Psihološkog savjetovališta za mlade Univerziteta „Bijeljina“, izlagači su, zajedno sa domaćinom sajma, u kafiću Univerziteta, sređivali utiske, sa zajedničkom idejom da sledeće godine budemo još bolji i posjećeniji, ali i da sajam postane dio zvaničnog kalendara dešavanja, ne samo našeg Univerziteta, već i grada Bijeljine.

Društvene mreže

O univerzitetu

Univerzitet „Bijeljina" je nastao tako što je osnovan od strane Visoke škole „Koledž zdravstvene njege” Bijeljina, na osnovu Saglasnosti Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske.

Misija Univerziteta je da omogući sticanje novih znanja, vještina i kompetencija prvenstveno kandidatima iz Semberije i okolnih regija, zatim Republike Srpske i Bosne i Hercegovine i iz drugih zainteresovanih zemalja. Odnosno, obavljanje obrazovne naučno-istraživačke djelatnosti i transfer znanja u privredi.