Skip to main content

Edukativni skup Komore inženjera poljoprivrede RS

U nastavku kontinuirane edukacije koju sprovodi Komora inženjera poljoprivrede Republike Srpske na Univerzitetu „Bijeljina“ je u petak 14.12.2018 sa početkom u 11 časova održan osmi po redu edukativni stručni skup. Ovaj put Univerzitet „Bijeljina“ bio je domaćin skupa na kome su se mogla čuti izlaganja stručnjaka i naučnih radnika iz oblasti poljoprivrede i agrobiznisa.

Posle pozdravnih riječi predstavnika Komore skup je započet izlaganjem našeg uglednog akademika profesora Dušana Kovačevića koji je govorio o savremenim metodama obrade zemljišta. Posle njega, skup je nastavljen sa temom koja se odnosila na sistem kontrole sirovog mlijeka i uticaja na kvalitet gotovih proizvoda o kojoj su govorili predstavnik resora za pružanje stručnih usluga u poljoprivredni Mile Novaković i diplomirani tehnolog Tatjana Delević iz mljekare „Dule“Dragaljevac. Nešto više o rezistentnosti korova na herbicide rekao je prof. dr Siniša Mitrić sa Poljoprivrednog fakulteta u Banja Luci. Edukativni skup je završen predavanjem prof. Zorana Rajića sa Poljoprivrednog fakulteta Univerziteta „Bijeljina“ na temu usklađivanje računovodstvenih i kalkulativnih podataka u poljoprivredi između Republike Srpske i Srbije.

Društvene mreže

O univerzitetu

Univerzitet „Bijeljina" je nastao tako što je osnovan od strane Visoke škole „Koledž zdravstvene njege” Bijeljina, na osnovu Saglasnosti Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske.

Misija Univerziteta je da omogući sticanje novih znanja, vještina i kompetencija prvenstveno kandidatima iz Semberije i okolnih regija, zatim Republike Srpske i Bosne i Hercegovine i iz drugih zainteresovanih zemalja. Odnosno, obavljanje obrazovne naučno-istraživačke djelatnosti i transfer znanja u privredi.