Skip to main content

Prvi sajam mentalnog zdravlja

Psihološko savjetovalište za mlade Univerziteta „Bijeljina“ i Univerzitet „Bijeljina“ organizovali su sajam mentalnog zdravlja, na temu „U zdravom duhu, zdravo tijelo“. Sajam je, kao jedinstveni događaj na ovim prostorima održan 20.02.2014. godine u terminu od 12 do 16h, u prostorijama Univerziteta „Bijeljina“. Preko tri stotine posjetilaca sajma je imalo priliku da vidi veliki broj zanimljivih štandova i učesnika, koji su kroz svoje aktivnosti pokušali da prikažu različite aspekte mentalnog zdravlja i načine na koje se na konstruktivan način može raditi na njegovoj zaštiti i unapređenju.

Učešće na sajmu uzeli su: Street workout klub, Plesni studio „Megadance“, Kik boks klub „Jedinstvo“, Klub realnog aikido-a „Srpski Soko“, Taekwondo klub „Sokol“, Akademija umjetnosti - „Slobomir P Univerzitet-a“ (odsjek za muziku, odsjek za grafički dizajn, odsjek za dramsku umetnost), Udruženje inovatora regija Bijeljina, Svetosavska omladinska zajednica, Fakultet poslovne ekonomije - Univerzitet Istočno Sarajevo, Psihološko savjetovalište za studente u Nišu, Univerzitet „Bijeljina“, kao i Psihološko savjetovalište za mlade Univerziteta Bijeljina. Prisutni su bili u prilici da se prijave za učešće na neku od radionica - psihodramu i asertivni trening. Na kraju sajma je Psihološko savjetovalište za mlade Univerziteta „Bijeljina“ zajedno sa učesnicima sajma proslavilo i svoj zvanični početak rada.

Sajam je bio otvoren za studente, učenike srednjih i osnovnih škola, ali i za sve one koji su željeli da otkriju kako “zdrav duh daje tijelu životni ritam i čini ga zdravim".

Veliku zahvalnost upućujemo svim učesnicima sajma, koji su svojom kreativnošću i entuzijazmom, sajam mentalnog zdravlja učinili posebnim.

Društvene mreže

O univerzitetu

Univerzitet „Bijeljina" je nastao tako što je osnovan od strane Visoke škole „Koledž zdravstvene njege” Bijeljina, na osnovu Saglasnosti Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske.

Misija Univerziteta je da omogući sticanje novih znanja, vještina i kompetencija prvenstveno kandidatima iz Semberije i okolnih regija, zatim Republike Srpske i Bosne i Hercegovine i iz drugih zainteresovanih zemalja. Odnosno, obavljanje obrazovne naučno-istraživačke djelatnosti i transfer znanja u privredi.