Skip to main content

Sajam zapošljavanja

Udruženje „Interaktiv“ iz Bijeljine u saradnji sa Univerzitetom Bijeljina uz podršku Olof Palme International Centra i ABF-a iz Švedske organizovao je sajam zapošljavanja 28. novembra sa početkom u 13h u prostorijama Univerziteta Bijeljina.

Sajam su otvorili članica Interaktiva Aleksandra Letić, Doc. dr. i Dekan fakulteta zdravstvenih studija Dražen Jovanović i predstavnik Gradske uprave, načelnik odjeljenja za privredu Dejan Savić.

Izlagači na sajmu su bili brojni privrednici sa područja grada Bijeljine i okoline, koji su između ostalog poznati i po pozitivnim poslovnim politikama i koji često učestvuju u raznim programima stipendiranja i zapošljavanja nezaposlenih lica koja se nalaze na birou za zapošljavanje.

U sklopu sajma su dodjeljeni certifikati svim polaznicima koji su pohađali obuke, koje su realizovane u saradnji sa Univerzitetom Bijeljina, JU Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske i Centrom za obrazovanje odraslih. Obuke su bile iz oblasti knjigovodstva i računovodstva, engleskog jezika, upravljanja preduzećima i proaktivnog ucečešća na tržištu rada.

Društvene mreže

O univerzitetu

Univerzitet „Bijeljina" je nastao tako što je osnovan od strane Visoke škole „Koledž zdravstvene njege” Bijeljina, na osnovu Saglasnosti Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske.

Misija Univerziteta je da omogući sticanje novih znanja, vještina i kompetencija prvenstveno kandidatima iz Semberije i okolnih regija, zatim Republike Srpske i Bosne i Hercegovine i iz drugih zainteresovanih zemalja. Odnosno, obavljanje obrazovne naučno-istraživačke djelatnosti i transfer znanja u privredi.