Skip to main content

Seminar za poljoprivredne proizvođače

Poljoprivredni fakultet „Univerziteta“ Bijeljina je osmiput po redu bio domaćin seminara za poljoprivredne proizvođače „Izazovi u poljoprivredi“. Ovaj već tradicionalni zimski stručni skup je održan u srijedu 12.02.2020. godine u suorganizaciji sa Upravom Grada Bijeljina, Upravom BiH za zaštitu bilja, te Komorom inženjera poljoprivrede Republike Srpske u velikom amfiteatru Univerziteta „Bijeljina“. Seminar je bio upriličen velikim brojem učesnika i nekolicinom vrsnih predavača iz različitih oblasti poljoprivredne proizvodnje i agrobiznisa.

Na samom početku skupa, učesnicima su pozdravnu riječ ispred organizatora uputili doc. dr Boro Krstić, dekan poljoprivrednog fakulteta „Univerziteta Bijeljina“, zamjenik gradonačelnika Bijeljine Predrag Jovići, prof. dr Goran Perković, kao i dipl. ing. Zoran Perić, predstavnik Komore inženjera poljoprivrede Republike Srpske. Početak stručnog dijela seminara je otvoren predavanjem dipl. inž. Radinke Mičić, a nastavljen izlaganjem dipl. Inž. Ajle Dautbašić ispred Uprave za zaštitu bilja BiH, kao i dr Grigorija Trifunovića, profesora emeritus sa Poljoprivrednog fakulteta Univerziteta “Bijeljina”. U nastavku se moglo čuti šta je to novo u savremenoj zaštiti biljaka o čemu je više govorio mr Milan Vujanović predstavnik preduzeća Agrimatco doo., kao i kako i na koji način konkurisati za predstojeće agrarne fondove EU u 2020. godini.
 
Poljoprivredni fakultet „Univerziteta Bijeljina“ kao i Komora inženjera poljoprivrede Republike Srpske se još jednom zahvaljuje učesnicima koji su se odazvali u velikom broju, te predavačima što su i ovaj put uspijeli prenijeti najnovije informacije od velikog značaja za dalji razvoj poljoprivredne proizvodnje i agrobiznisa u Republici Srpskoj i BiH.

Društvene mreže

O univerzitetu

Univerzitet „Bijeljina" je nastao tako što je osnovan od strane Visoke škole „Koledž zdravstvene njege” Bijeljina, na osnovu Saglasnosti Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske.

Misija Univerziteta je da omogući sticanje novih znanja, vještina i kompetencija prvenstveno kandidatima iz Semberije i okolnih regija, zatim Republike Srpske i Bosne i Hercegovine i iz drugih zainteresovanih zemalja. Odnosno, obavljanje obrazovne naučno-istraživačke djelatnosti i transfer znanja u privredi.