Skip to main content

Konferencija

Na poljoprivrednom fakultetu Univerziteta „BIJELJINA“ iz Bijeljine, 29 i 30. septembra 2023. godine održana je šesta po redu Međunarodna naučna konferencija „Selo i poljoprivreda“. Kao i prethodnih godina, i ove godine Konferencija je okupila veći broj stručnjaka iz agrara i agrobiznisa. U toku dva dana koliko je trajala Konferencije predstavljena su trenutna dostignuća iz oblasti poljoprivrede i agroekonomije, sa akcentom na održivi ruralni razovoj. Skup je organizovan u suorganizaciji sa projektom GROWTH, koji kao nosilac, realizuje Univerzitet „BIJELJINA“ sa svojim partnerima iz konzorcijuma kao i gradskom upravom Grada Bijeljina.

Na kraju radnog dijela Skupa druženje je nastavljeno svečanom večerom i prigodnim programom.

Još jednom se zahvaljujemo svim učesnicima i partnerima, a naročito Upravi grada Bijeljine, sa kojima je realizovana ovogodišnja Naučna konferencija.

Galerije

Društvene mreže

O univerzitetu

Univerzitet „Bijeljina" je nastao tako što je osnovan od strane Visoke škole „Koledž zdravstvene njege” Bijeljina, na osnovu Saglasnosti Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske.

Misija Univerziteta je da omogući sticanje novih znanja, vještina i kompetencija prvenstveno kandidatima iz Semberije i okolnih regija, zatim Republike Srpske i Bosne i Hercegovine i iz drugih zainteresovanih zemalja. Odnosno, obavljanje obrazovne naučno-istraživačke djelatnosti i transfer znanja u privredi.