Skip to main content

PANEL RASPRAVA: ULOGA STOČARSKE PROIZVODNJE U DRUŠTVU BUDUĆNOSTI (DABLINSKA DEKLARACIJA)

U okviru tekućeg projekta pod nazivom: „Transformacija u poljoprivredi u uslovima klimaskih promjena“ čiji je nosilac Fakultet agrobiotehničkih znanosti Sveučilišta J.J. Strossmayer u Osijeku održana je panel rasprava o ulozi stočarske proizvodnje u društvu budućnosti čiji cilj je bio uključivanje javnosti u raspravu o budućnosti poljoprivrede stočarske proizvodnje. Učešće na panel diskusiji uzeo je i Poljoprivredni fakultet Univerziteta „BIJELJINA“.

Rezultati panel diskusije trebalo bi u budućnosti da budu uspostavljanje platforme za bilateralnu saradnju u cilju razmjene znanja i zajedničkog stvaranja inovativne i trasformativne poljoprivrede niskih inputa u uslovima ubrzanih klimatskih promjena.

Ovom prilikom još jednom izražavamo zahvalnost domaćinima na srdačnom pozivu na učešću kao i na ostvarenoj saradnji u ovoj oblasti privrede.

Galerija

Društvene mreže

O univerzitetu

Univerzitet „Bijeljina" je nastao tako što je osnovan od strane Visoke škole „Koledž zdravstvene njege” Bijeljina, na osnovu Saglasnosti Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske.

Misija Univerziteta je da omogući sticanje novih znanja, vještina i kompetencija prvenstveno kandidatima iz Semberije i okolnih regija, zatim Republike Srpske i Bosne i Hercegovine i iz drugih zainteresovanih zemalja. Odnosno, obavljanje obrazovne naučno-istraživačke djelatnosti i transfer znanja u privredi.