Skip to main content

Četvrti sajam mentalnog zdravlja

Fakultet za psihologiju i Psihološko savjetovalište za mlade Univerziteta „Bijeljina” u saradnji sa Odjeljenjem za društvene djelatnosti gradske uprave Bijeljina, organizovali su četvrti po redu Sajam mentalnog zdravlja, pod nazivom „U zdravom duhu, zdravo tijelo”.

Sajam je održan u utorak, 28.02.2017. godine, sa početkom u 12 časova, na Univerzitetu „Bijeljina”.

Cilj sajma bio je da ukaže na različite aspekte mentalnog zdravlja, tako što će na jednom mjestu okupiti i prikazati aktivnosti koje na različite načine doprinose zaštiti i unapređenju mentalnog zdravlja (nauka, obrazovanje, zdravstvo, kultura, umjetnost, stvaralaštvo, sport), ali i da promoviše zdrave modele života.

Novinu ovogodišnjeg sajma predstavljala je mogućnost besplatnog testiranja iz oblasti profesionalne orijentacije za učenike završnih razreda srednjih i osnovnih škola, kao i konkurs likovnih i literarnih radova na temu „U zdravom duhu, zdravo tijelo” za sve učenike srednjih i osnovnih škola.

Sajam je bio ne samo prilika da pojedinci i institucije koje se bave različitim oblicima rada sa mladom populacijom, prikažu svoj rad, već i svojevrsna prilika za zabavu i druženje.

Posebnu zahvalnost upućujemo ovogodišnjim izlagačima, koji su učinili ovogodišnji sajam posebnim:

Psihološkom savetovalištu za studente SKC-a, NIŠ; Koaliciji za pozitivnu svijest i promjenu stava prema različitosti „Uzbuna'', Bijeljina; Agenciji za učenje stranih jezika „Cerovac“ PJ Bijeljina; JU Narodnoj biblioteci „Filip Višnjić“, Bijeljina; srednjoškolcima 3K Čitališta - kreativna konzumacija kulture, NB „Filip Višnjić“, Bijeljina; Udruženju građana za promociju obrazovanje Roma – „Otaharin“, Bijeljina, Poljoprivrednoj i Medicinskoj školi Bijeljina, JU Srednjoj stručnoj školi u Janji, JU Srednjoj ekonomskoj školi, Bijeljina, Udruženju inovatora regije Bijeljina, Centru za mentalno zdravlje Srebrenica, Crea thera Srebrenica, Udruženju „Podijeli osmijeh", Srebrenica i korisnicima Centra za mentalno zdravlje Srebrenica, koji su nam pokazali dio svog unutrašnjeg svijeta, a svojim muzičkim i likovnim umjećem učinili ovogodišnji sajam nesvakidašnjim; Zorki Petrović, pedagogu, O.L.I. master life coach sa svojim fraktalima; Slobodanu Iljiću i njegovom ličnom podsjedniku, motivatoru Sve za pet; Aikido-self-defense klubu, Bijeljina; Taekwondo klubu „Sokol", Bijeljina, ali i Univerzitetu „Bijeljina“, koji ne samo da je omogućio održavanje ove, sada već tradicionalne manifestacije, već je bio u prilici i da posjetiocima pokaže sadržaj koji nudi.

Posebnu zahvalnost upućujemo pekari „BodaXco“, koja nam je omogućila ukusno posluženje i na ovaj način dala svoj doprinos zaštiti i unapređenju mentalnog zdravlja mladih, kao i volonterima Psihološkog savjetovališta za mlade Univerziteta „Bijeljina“, koji su se potrudili da sajam protekne u najboljem redu.

Dvadesetak štandova sa preko 120 izlagača, preko 300 posjetilaca, kao i stotinjak učenika koji su se odazvali pozivu za testiranje, dokaz su velike potrebe, ali i važnosti organizovanja ovakvih okupljanja, a nama podsticaj da budemo još bolji.

Nadamo se da je sajam ispunio očekivanja posjetilaca i izlagača.

Društvene mreže

O univerzitetu

Univerzitet „Bijeljina" je nastao tako što je osnovan od strane Visoke škole „Koledž zdravstvene njege” Bijeljina, na osnovu Saglasnosti Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske.

Misija Univerziteta je da omogući sticanje novih znanja, vještina i kompetencija prvenstveno kandidatima iz Semberije i okolnih regija, zatim Republike Srpske i Bosne i Hercegovine i iz drugih zainteresovanih zemalja. Odnosno, obavljanje obrazovne naučno-istraživačke djelatnosti i transfer znanja u privredi.