Skip to main content

Održan seminar „Izazovi poljoprivredne proizvodnje u 2022. godini“

Dana 15.02.2022. godine na Poljoprivrednom fakultetu Univerziteta „Bijeljina“ održan je tradicionalni seminar „Izazovi poljoprivredne proizvodnje u 2022. godini“. Skup je otvorio dekan Poljoprivrednog fakulteta, prof. dr Boro Krstić, zajedno sa gradonačelnikom Bijeljine, dr Ljubišom Petrovićem. Učesnicima i gostima su se na početku obratili pomoćnik ministra za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu, dr Zoran Maletić, kao i direktor Uprave za zaštitu bilja BiH, dr Goran Perković.

Učesnici, od kojih su većina bili individualni poljoprivredni proizvođači iz Semberije, mogli su saznati koje to nove mjere i podsticaje sprema nadležno ministarstvo, te kako se na pravilan način ophoditi sa žetvenim ostacima i strništima posle žetve i berbe. Pored toga, od strane profesora Miljana Cvetkovića istaknut je značaj primjene pravilne tehnologije uzgoja šljive na gazdinstvu, a veliku pažnju privuklo je i predavanje dr Alme Šećerbegović sa Elektrotehničkog fakulteta u Tuzli koja je na praktičan način pokazala primjenu aplikacije za precizno navodnjavanje u poljoprivredi. Posebna čast nam je bila ugostiti predavača iz Italije, odnosno člana Evropske komisije za fitosanitarni nadzor, Edvarda Ucciera, koji je na našu molbu pojasnio učesnicima skupa trenutni sistem nadzora u protoku poljoprivrednih proizvoda i hrane u zemljama Evropske unije.

Ovom prilikom još jednom se zahvaljujemo svim učesnicima, kao i dragim predavačima i gostima skupa.

 

Galerija

BN tv

Slobomir tv

NTV Arena

Društvene mreže

O univerzitetu

Univerzitet „Bijeljina" je nastao tako što je osnovan od strane Visoke škole „Koledž zdravstvene njege” Bijeljina, na osnovu Saglasnosti Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske.

Misija Univerziteta je da omogući sticanje novih znanja, vještina i kompetencija prvenstveno kandidatima iz Semberije i okolnih regija, zatim Republike Srpske i Bosne i Hercegovine i iz drugih zainteresovanih zemalja. Odnosno, obavljanje obrazovne naučno-istraživačke djelatnosti i transfer znanja u privredi.