Skip to main content

Peti Sajam mentalnog zdravlja

Fakultet za psihologiju i Psihološko savjetovalište za mlade Univerziteta „Bijeljina” u saradnji sa Odjeljenjem za društvene djelatnosti gradske uprave Bijeljina, organizovali su peti po redu Sajam mentalnog zdravlja, pod nazivom „U zdravom duhu, zdravo tijelo”. Sajam je održan u srijedu, 28.02.2018. godine, sa početkom u 12 časova, na Univerzitetu „Bijeljina”, Bijeljina.

Cilj sajma bio je da ukaže na različite aspekte mentalnog zdravlja, tako što će na jednom mjestu okupiti i prikazati aktivnosti koje na različite načine doprinose zaštiti i unapređenju mentalnog zdravlja (nauka, obrazovanje, zdravstvo, kultura, umjetnost, stvaralaštvo, sport), ali i da promoviše zdrave modele života.

Ovogodišnji sajam okupio je oko 140 izlagača na 23 štanda i preko 300 posjetilaca. Kao i prethodnih godina, učenici završnih razreda srednjih i osnovnih škola, imali su priliku da organizovanim prevozom dođu i posjete sajam.

Nakon uvodnih riječi predstavnika Univerziteta „Bijeljina“ i Odjeljenja za društvene djelatnosti gradske uprave Bijeljina, prisutnima se na svečanom otvaranju sajma, obratila direktorka Studentskog kulturnog centra Niš, Dragana Petković. Ona je ovom prilikom čestitala organizatorima, izrazila zadovoljstvo i podržala nastavak uspješne saradnje u budućim zajedničkim aktivnostima Univerziteta i Studentskog kulturnog centra. Zahvalnost na ukazanoj prilici da i ove godine Psihološko savetovalište za studente iz Niša bude dio sajma izrazio je i njegov koordinator doc. dr Dušan Ranđelović, koji je predvodio grupu volontera Savetovališta iz Niša i čiji je kratki film „Doživi svet mojim očima“ upotpunio otvaranje sajma. Uz zahvalnost volonterima Psihološkog savjetovališta za mlade Univerziteta „Bijeljina“ na uloženom trudu i radu, rukovodilac savjetovališta, Jelena Jovanović, dip. psiholog i psihoterapeut, proglasio je peti Sajam mentalnog zdravlja otvorenim.

Sajam je ove godine proslavio svoj peti rođendan, a u njegovim aktivnostima učestvovalo je više stotina izlagača i par hiljada posjetilaca. Ova, sada već tradicionalna i prepoznatljiva aktivnost Univerziteta „Bijeljina“, bila je ne samo prilika da pojedinci i institucije koje se bave različitim oblicima rada sa mladom populacijom, prikažu svoj rad, već i prilika za zabavu i druženje.

Uz želju da naredne godine budemo još kreativniji i zanimljiviji, veliku zahvalnost upućujemo svim medijskim kućama koje su interesovanjem za ovaj događaj dale svoj doprinos zaštiti i unapređenju mentalnog zdravlja mladih.

Zahvaljujemo se svim izlagačima što su svojim aktivnim učešćem i ovaj Sajam učinili posebnim. Nadamo se da je svaki posjetilac Sajma uspeo da pronađe nešto za sebe i sa sobom ponese nezaboravno i korisno iskustvo.

Društvene mreže

O univerzitetu

Univerzitet „Bijeljina" je nastao tako što je osnovan od strane Visoke škole „Koledž zdravstvene njege” Bijeljina, na osnovu Saglasnosti Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske.

Misija Univerziteta je da omogući sticanje novih znanja, vještina i kompetencija prvenstveno kandidatima iz Semberije i okolnih regija, zatim Republike Srpske i Bosne i Hercegovine i iz drugih zainteresovanih zemalja. Odnosno, obavljanje obrazovne naučno-istraživačke djelatnosti i transfer znanja u privredi.