Skip to main content

Poseta Institutu za proučavanje ljekovitog bilja „Dr Josif Pančić“ u Pančevu

Pod mentorstvom asistentkinje Slađane Čestić, studenti I, III i IV godine Farmaceutskog fakulteta, Univerziteta "BIJELJINA", bili su u četvrtak, 16. maja 2024. godine u studijskoj poseti Institutu za proučavanje ljekovitog bilja „Dr Josif Pančić“ u Pančevu.

Institut je 1948. godine osnovala Vlada Narodne Republike Srbije i svoju izvornu delatnost Institut sprovodi kroz naučnoistraživački rad u oblasti ljekovitog bilja u farmaciji.

Studijska posjeta imala je za cilj realizaciju praktičnih nastavnih aktivnosti u okviru predmeta Botanika i Farmakognozija. Studenti su obišli proizvodni pogon uz pratnju stručnih lica koja su ih upoznala sa istorijatom Instituta i elementima proizvodnog pogona.

Zahvaljujemo se kolektivu Instituta na srdačnoj dobrodošlici i gostoprimstvu.

Galerija

Društvene mreže

O univerzitetu

Univerzitet „Bijeljina" je nastao tako što je osnovan od strane Visoke škole „Koledž zdravstvene njege” Bijeljina, na osnovu Saglasnosti Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske.

Misija Univerziteta je da omogući sticanje novih znanja, vještina i kompetencija prvenstveno kandidatima iz Semberije i okolnih regija, zatim Republike Srpske i Bosne i Hercegovine i iz drugih zainteresovanih zemalja. Odnosno, obavljanje obrazovne naučno-istraživačke djelatnosti i transfer znanja u privredi.