Skip to main content

Seminar za poljoprivredne proizvođače

Poljoprivredni fakultet „Univerziteta“ Bijeljina je sedmi put po redu bio domaćin seminara za poljoprivredne proizvođače „Izazovi u poljoprivredi“. Ovaj već tradicionalni zimski stručni skup je održan u petak 15.02.2019. godine u suorganizaciji sa Komorom inženjera poljoprivrede Republike Srpske u velikom amfiteatru Univerziteta „Bijeljina“. Seminar je bio upriličen velikim brojem učesnika i nekolicinom vrsnih predavača iz različitih oblasti poljoprivredne proizvodnje i agrobiznisa.

Na samom početku skupa, učesnicima su pozdravnu riječ ispred organizatora uputili doc. dr Boro Krstić, dekan poljoprivrednog fakulteta „Univerziteta Bijeljina“ i dipl. ing. Zoran Perić, predstavnik Komore inženjera poljoprivrede Republike Srpske. Početak stručnog dijela seminara je otvoren predavanjem koje su održali prof. dr Grigorije Trifunović i dipl. ing. Mile Novaković iz Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, resor za pružanje stručnih usluga u poljoprivredi, a koje se ticalo kvaliteta i kontrole kvaliteta mlijeka. U nastavku se moglo čuti o savremenim agortehničkim mjerama u proizvodnji kukuruza, zaštiti od tvrdokornih korova u strnim žitima i soji, a o kojima su govorili stručnjaci iz Instituta za kukuruz „Zemun Polje“ i preduzeća Agrimatco doo. Posebnu pažnju pristutnih na seminaru je privuklo predavanje o predstojećim podsticajnim mjerama u poljoprivredi od strane pomoćnika ministra poljoprivrede, šumarstva i vodopriverede Republike Srpske dr Zorana Maletića. Stručni dio je zatvoren predavanjem dipl. ing. Saše Petkovića o najboljim rješenjima osiguranja useva u Republici Srpskoj.

Poljoprivredni fakultet „Univerziteta Bijeljina“ kao i Komora inženjera poljoprivrede Republike Srpske se još jednom zahavaljuje učesnicima koji su se odazvali u velikom broju, te predavačima što su i ovaj put uspjeli prenjeti najnovije informacije od velikog značaja za dalji razvoj poljoprivredne proizvodnje i agrobiznisa u Republici Srpskoj i BiH.

Društvene mreže

O univerzitetu

Univerzitet „Bijeljina" je nastao tako što je osnovan od strane Visoke škole „Koledž zdravstvene njege” Bijeljina, na osnovu Saglasnosti Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske.

Misija Univerziteta je da omogući sticanje novih znanja, vještina i kompetencija prvenstveno kandidatima iz Semberije i okolnih regija, zatim Republike Srpske i Bosne i Hercegovine i iz drugih zainteresovanih zemalja. Odnosno, obavljanje obrazovne naučno-istraživačke djelatnosti i transfer znanja u privredi.