Skip to main content

Šesti sajam mentalnog zdravlja 2019.

I ove godine je održan, već 6. po redu sajam mentalnog zdravlja pod nazivom „U zdravom duhu, zdravo tijelo“. Ove godine su u organizaciji učestvovali, pored Psihološkog savjetovališta, i studenti Studentskog parlamenta Univerziteta „Bijeljina“. Sajam je održan 29.03.2019. sa početkom u 12 časova i trajao je do 16 časova u prostorijama Univerziteta „Bijeljina“.

Cilj sajma bio je da se obrati pažnja na važnost mentalnog zdravlja koje utiče na sve aspekte života pojedinca i populacije. Kao što kaže SZO “Nema zdravlja bez mentalnog zdravlja“.

Značajna je promocija mentalnog zdravlja i zato su se okupili učesnici iz raznih sfera društva kao što su: sport, umjetnost, zdravstvo, kultura, nauka i dr., da bi svojim aktivnostima pokazali na koji način može da se unaprijedi i poboljša mentalno zdravlje. Sajam je dao mogućnost besplatnog testiranja iz oblasti profesionalne orijentacije za učenike završnih razreda osnovnih i srednjih škola.

Sajam je bio prilika kako za učesnike tako i za posjetioce da razmijene iskustva, prikažu svoje radove i na kraju da se zabave i upoznaju što je jedan od mnogih preduslova koji utiču na mentalno zdravlje. Iskrenu zahvalnost upućujemo svim učesnicima ovogodišnjeg sajma, koji su ga svojim prisustvom učinili posebnim.

Takođe se zahvaljujemo svim posjetiocima kojih je bilo preko 300 i svima koji su doprinijeli da se organizuje i održi još jedan ovakav događaj. Posebna zahvalnost ide i Univerzitetu „Bijeljina“ koji nas je podržao u našoj viziji da se obrati pažnja na mentalno zdravlje jer ono utiče i na opšte i samim tim je važno za kvalitetan, zdrav i uspješan život svakog pojedinca.

Društvene mreže

O univerzitetu

Univerzitet „Bijeljina" je nastao tako što je osnovan od strane Visoke škole „Koledž zdravstvene njege” Bijeljina, na osnovu Saglasnosti Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske.

Misija Univerziteta je da omogući sticanje novih znanja, vještina i kompetencija prvenstveno kandidatima iz Semberije i okolnih regija, zatim Republike Srpske i Bosne i Hercegovine i iz drugih zainteresovanih zemalja. Odnosno, obavljanje obrazovne naučno-istraživačke djelatnosti i transfer znanja u privredi.