Skip to main content

SEMINAR ZA POLJOPRIVREDNE PROIZVOĐAČE „IZAZOVI POLJOPRIVREDNE PROIZVODNJE-2023“

Deseti put za redom dana 15.02.2023. godine na Poljoprivrednom fakultetu Univerziteta „BIJELJINA“ je održan stručni seminar za poljoprivredne proizvođače „Izazovi poljoprivredne proizvodnje-2023“. Skup je okupio nekolicinu predavača iz oblasti ratarstva, povrtarstva i zaštite biljaka. Posle zvaničnog, uvodnog obraćanja rukovodstva fakulteta i gostiju iz resornog Ministarstva i gradske uprave, priliku da predstave nova tehnološka i tehnička riješenja imali su predavači sa Instituta za ratarstvo i povrtarstvo iz Novog Sada, kao i predavači sa Instituta za povrtarstvo iz Smederevske Palanke. Takođe, šta je to novo u ovogodišnjem programu podsticanja poljoprivredne proizvodnje u Republici Srpskoj, saopštili su predstavnici lokalnog Ministarstva i lokalne gradske uprave.

I ovaj put seminar poljoprivrednih proizvođača je održan u suorganizaciji stručnih i naučnih poljoprivrednih službi, gradske uprave Grada Bijeljina, kao i tekućeg Erasmus + projekta Viral.   

Ovom prilikom zahvaljujemo se svih učesnicima sa nadom da će se uspješna tradicija edukacije poljoprivrednika od strane Poljoprivrednog fakulteta Univerziteta „BIJELJINA“ i dalje nastaviti.


Galerija 

Društvene mreže

O univerzitetu

Univerzitet „Bijeljina" je nastao tako što je osnovan od strane Visoke škole „Koledž zdravstvene njege” Bijeljina, na osnovu Saglasnosti Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske.

Misija Univerziteta je da omogući sticanje novih znanja, vještina i kompetencija prvenstveno kandidatima iz Semberije i okolnih regija, zatim Republike Srpske i Bosne i Hercegovine i iz drugih zainteresovanih zemalja. Odnosno, obavljanje obrazovne naučno-istraživačke djelatnosti i transfer znanja u privredi.